(EN>CAT) Roger Butlin: «El mestissatge és una bona idea si necessitem adaptar-nos a un entorn canviant»

entrevista-butlin[…] Passant a temes d’interès general relacionats amb l’impacte humà… Estem modificant significativament els patrons evolutius amb el nostre transport d’espècies (organismes invasors, plagues, virus) i el nostre impacte global (per exemple, amb antibiòtics i pesticides)? Creu que açò tindrà un efecte important sobre l’evolució de tot el planeta?
Hi ha bones raons per a pensar que el canvi en l’actualitat va més ràpid que qualsevol que haja pogut donar-se en el passat. Bé, potser esdeveniments catastròfics com l’impacte d’un meteorit cap al final del Cretaci van produir canvis molt dràstics en una escala de temps evolutiu molt curta. Però ara estem fent una sèrie de coses que en són comparables. Tradicionalment, s’ha emfatitzat la lentitud de l’evolució més del necessari. En realitat, l’adaptació pot donar-se molt ràpidament. En aquest sentit, crec que el sistema natural probablement puga reaccionar a aquests canvis tan ràpids que hem induït. Crec que no podem esperar que les coses continuen iguals en termes de biodiversitat. Però no sóc un catastrofista, en el sentit que no crec que tot el sistema s’esfondre per la pressió que hi exercim.

Read more at Mètode (link to Catalan version. Translation EN>CAT by me)


Interview with Roger Butlin, professor at Department of Animal and Plant Sciences of the University of Sheffield, by Francesc Mesquita, professor at the Microbiology and Ecology Department at the Cavanilles Institute of Biodiversity and Evolutionary Biology of the University of Valencia. You can read the original version in English here.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s